Alexandra Hellström

Våga mer än bara drömma! 

Jag minns som igår Sydafrikas stekande sol i min rygg. Framför mig låg ett fällt vilt, mitt drömvilt en oryxantilop.Jag var skakig och oerhört tacksam att få chans att jaga ett sådant vackert vilt. Några månader och bara några dagar innan hade det varit en avlägsen dröm, nu var det verklighet och jag kunde knappt tro det var sant! En sådan kick som fick mitt 18 åriga jägarhjärta att rusa i högvarv. Sen den dagen ändrades min världsbild totalt. Jakten blev allt för mig och att jaga mina drömmar ett livsmål! 

Vad vill jag säga med min blogg? 

Jag vill uppmuntra,inspirera andra kvinnor att följa sina drömmar och göra det som de verkligen brinner för i livet! Jägare och icke-jägare. Få mer tjejer att ta mer plats och våga synas samt gärna fler kvinnliga jägare ute i våra skogar och på jakt i utlandet.

Den här jakten tilltalar mig mest? 

Jakten på nya arter i nya jaktmiljöer! Det är en riktig tjusning i att lära sig och upptäcka nya jaktkulturer. All jakt har sin egen charm. Bland de bästa att jaga utomlands är att se viltförvaltning på andra platser än hemma. Man lär sig alltid något nytt,spännande och intressant!

Viktigaste för mig med min jakt? 

Visa viltet respekt betyder allt för mig. Det strävar jag efter med mina bilder och texter! Jag vill väcka en nyfikenhet,skapa förståelse och få fler att öppna ögonen för jakt. Lära andra varför vi jagar,varför jakten betyder så mycket för mig samt visa det viktiga med jakten. Jag vill visa att jakttjejer kan, vill och att vi har samma plats i skogen!

När börja jag att jaga? 

Jakten har alltid varit en stor del av mitt liv. Uppväxt mitt i ett vilthägn med dovvilt och mufflonfår och med en far med ett starkt jaktintresse.  Det har givit mig stor fördel i jakten. Jag har skött viltförvaltningen i hägnet under många år.

Några snabba fakta om mig

Ålder – Född 1992

Jobb –  Jag jobbar sedan slutet av november 2017 på Jaktia i Örebro. 

Län – Örebro 

Kontakt – born2huntalexandra@gmail.com

Instagram – born2hunt_alexandrahellstrom 

Facebook –https://www.facebook.com/pages/Borntohunt-Alexandra-Hellström

Hör gärna av dig om du är intresserad av samarbete eller jaktresor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s