Sundowners och mat

Det är inte bara jakten som för mig lockar mig tillbaka om och om igen, det är helheten som Sydafrika bjuder på.  Det är aldrig tyst, alltid fågelkvitter eller insekter som låter. Inte obehagliga ljud utan rogivande och vackert.

Solnedgångarna bjuder på spektakulära färger. Något utöver det vanliga eller det som man är van vid “hemma” i Sverige.

DSC_6708

rhdrrbsh När man sitter där kring elden med vänner och delar med sig av sina jaktminnen, gamla som nya och att spela upp dagen som gått i sina tankar och minnas tillbaka till jakten. En av de bästa känslorna som finns. Inte mycket som slår det.

rhdr

mde

smacap_Bright

This slideshow requires JavaScript.

Vi hade den otroliga förmånen med Nonya Safaris att vi under nästan alla dagar åt lunch eller middag utomhus. Väldigt lyxigt och speciellt. Här åt vid lunch intill en av floderna i jaktområdet.

rhdrFörsta kvällen på plats vid Nonya Safaris. Jaktberättelser, lite goda drinkar samt amarulla likör. 

En av favoritplatserna för lunch blev vid jaktområdets största vattendrag. En stor damm där det fanns flodhästar,krokodiler samt mängder av olika vattenfåglar, stora som små. Sen var vattenbockar återkommande gäster samt även några fina kudutjurar. Inte ovanligt med apor heller. Spännande att se allt liv och rörelse under lunchen!

 

This slideshow requires JavaScript.

Alltid med kameran redo. En annan lunch plats låg på ett berg som blicka ut över jaktområdet. Härifrån hade man utsikt på flera kilometer. 

Frukosten var också riktigt bra . Viktigt med en bra start på dagen. 

This slideshow requires JavaScript.

Sista kvällen bjöds på tre rätters middag (tre rätter varje kväll) under marula träden. Utav Marula frukten gör man den välkända likören Amarulla. Fantastisk plats och vackra träd. Då och då hörde vi ljudet av fallande frukt. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s