Nytt Svenskt Rekord på Mufflonfår

Jag hade äran att nedlägga en Mufflonbagge i rekordklass för ett tag sedan. Baggen var ca 100 cm. Vi vet att det gamla svenska rekordet ligger på 213,5 poäng och den baggen är fälld år 2006 enligt Svenska Jägareförbundetslista över bedömda mufflonfår i Sverige.

Mufflonfår är något som jag och min pappa har bedömt många gånger, så vi testade att ta alla måtten som krävs vid bedömning av mufflonfår och gjorde sedan bedömningen via en tysk jaktsida på nätet (http://jagdweb.at/).

Vår bedömning hamnade på över 220 poäng, vilket klår det gamla svenska rekordet med råge. Nu har trofén blivit färdig och nu ska vi vänta tre månader innan officiell bedömning via bland annat Svenska Jägareförbundet,Jägarnas Riksförbund, Nordisk Safari klubb med flera.

En riktigt grann trofé som jag är väldigt stolt över att få hänga på väggen. Gammal och mycket kapital Mufflonbagge på nästan 9 år.

DSC_4093

DSC_4124

DSC_4078-2

This slideshow requires JavaScript.

2 thoughts on “Nytt Svenskt Rekord på Mufflonfår

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s