Browning Europe Outdoor

Tidigare under denna höst fick jag en förfrågan av Browning Europe Outdoor om jag skulle vilja bli ambassadör för dem. Något som jag med glädje tackade ja till!

Mitt första egna jaktvapen är en Browning X-bolt som jag har jagat flitigt med sedan hösten år 2011. Det är även det jaktvapen som jag har tagit med mig till Sydafrika, Ungern samt Namibia. En riktigt smidig och träffsäker”tjejbössa” som jag är otroligt nöjd med. Det är en kaliber 30.06, men det märks inte när man har ljuddämpare. Jag trivs riktigt bra med den och det är det viktigaste för mig. Inga planer på att byta bössa och mer resor kommer den att få följa med på i framtiden!

0152

DSC_4231

DSC_0636
Nu med mitt samarbete med Browning fick jag chans att prova ut en del av deras sortiment utav jaktkläder. Ett mycket brett utbud som täcker det mesta för jakter runt om i världen. Nedan följer några bilder med en del av kläderna som jag har fått chans att testa under en tid nu som deras nya ambassadör.

1.jpg

18

På bilden har jag deras “Featherlight” jaktbyxa, anpassad till smygjakt och höstväder. “Featherlight” setet är anpassat för smygjakt. Vid milt vinterväder kan man med fördel använda sig av stället om man har underställ eller annat mellanlager. Tyst och god rörlighet samt väderanpassat, regn och vindtätt. Byxan är inte vinterfodrad utan den är ganska tunn men håller värmen bra.

Jackan är “Hell’s Canyon Odorsmart“som är speciellt designad för att dölja den “mänskliga lukten” för att på sätt kunna komma närmare viltet. Jackan är juk, rörlig samt mycket tyst med många fickor för jaktutrustning som t.ex jaktradio mm. Även denna jacka mer lämpad för smygjakt i höstväder och om det är milt vinterväder med inte allt för många minusgrader. Plaggen står emot vind och regn på ett mycket bra sätt.

Handskarna är “Hell’s Canyon gloves”. Större delen av handflatan på handskarna har gummimönster som ger mycket bra  och säkert grepp och smidighet. Avtryckare fingret på båda handskarna har tunnare material som ger en bekväm och nära känsla. Handskarna har också skydd mot vind och vatten. Handsken har sköna muddar ut mot armarna, de behåller värmen väldigt bra.

c

9

15

B

Close-up på “Featherlight” jackan. Stora rymliga fickor på jackan samt även en huva som man kan ta fram vid behov, den göms enkelt i kragen. Tyst och praktisk. Vind och regntätt. En favorit under smygjakt.

Handskar på bild är “Winter stalker light green“en varm handske med gummimönster för säkert grepp. Du kan med denna handske enkelt ta fram avtryckarefingret utan att ta av dig handskarna. Praktiskt funktion som ses på bilden nedan. Handsken är mycket varm och samtidigt smidig.

17

14

IMG_1294

För att se Brownings katalog för år 2015, klicka på denna länk – http://www.browning.eu/catalogues/2015/brg2015en/

Du kan också läsa mer om deras produkter t.ex vapen,kläder med mera på deras hemsida – www.browning.eu

Sortimentet med kläder finner du här – http://browning.eu/products/outdoor/clothes/

Mer bilder och tankar om deras kläder kommer framöver på bloggen.

Jag ska testa förutom klädställen ovan även deras vinterjaktställ, XPO Big Game Loden. Bilder och utvärdering om det stället kommer att komma här på bloggen, men kan redan nu säga att det har blivit en favorit under de kyligare vinterdagarna.

Skitjakt så länge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s