Nya äventyr och utmaningar på G!

Detta år har hittills gått förbi i rasande tempo. Mycket nya äventyr och utmaningar på gång som väntar detta år!

Det började med lite mufflonjakt första dagarna i januari. Tre lyckliga jägare med tre fina baggar var resultatet. Roligt att få vara med i andras jaktglädje och alltid kul att träffa och skapa nya kontakter inom jakt. Mer mufflonjakt blir det senare i år!

Den egna jakten hamnade lite på hyllan och skrivande fick också en ofrivillig paus. Nu studerar jag däremot inte längre på Forshagaakademins yrkesutbildning jaktguide. Istället ska det satsas mer på skrivande om jakt samt arbete kring jakt. Innan jag avslutade studierna på Forshaga så höll jag ett föredrag om “Jakt i sociala medier” för skolans gymnasieelever inom viltvård. Detta gav mig blodad tand! Otroligt roligt och inspirerande att diskutera jakt samt jaktetik kring bilder som cirkulerar på sociala medier samt deras påverkan. Jag har fått bra feedback, så det ska bli spännande att hålla mer föredrag i framtiden!

DSC_1516

Foto- Andreas Eriksson

Nu är jag inom Örebro läns gränser igen. Mycket är på gång. Jag har startat en egen firma och är nu sugen att satsa mer på jakten.Mer följer här nedan…

Jaktkryssningen blir det inte i år. Jag hoppas att det blir en succé och återkommer till ett annat år. Det ska bli spännande att höra utlåtande!

Den 9-12 april kommer jag att stå med på Camp Villmark mässan i Norge (Lilleström). Jag kommer att vara där med mina samarbetspartners Jakt i Ungern och Jakt i Namibia. Vi kommer även att stå med Bäckhaga Konservator Teknik AB (Svante Andersson). Välkommen att komma förbi vår monter för att kolla i jaktresor till Ungern/Namibia samt snacka jakt i största allmänhet. Ser framemot mässan och räknar dagarna!

Under maj månad är det sedan dags för Elmia Game Fair. Så det ser ut för tillfället har jag grejer på gång, jag kommer att delta i mässan. Ni kommer att få veta mer senare.

10924622_917504251601796_2339663457660245095_o 10896398_917504254935129_4654559589715461100_o

Bilder ifrån “Jakt i Namibia”

I slutet av juli åker jag till Namibia på en kombinerad jakt/praktikresa. Jag kommer att stanna där i stort sett hela augusti månad. Nu vill jag passa på att dela en del utav äventyret med er, om du alltid har drömt om jakt i Afrika så borde du ta chansen att komma ner till Namibia när jag är där på plats!

Jakt i Namibia som ordnat praktikplatsen erbjuder mig nu att arrangera en egen grupp, tänkt tidpunkt är avresa 8 aug och hemresa den 17 aug.

Jag kommer inte vara din PH men jag följer med varje dag ut på jakten som en del i min praktik. I övrigt så kommer vi att ta hand om dig som jaktgäst på bästa sätt.

Om du är intresserad eller nyfiken så hör av dig till mig så berättar jag mer om jaktupplägget!

Du kan också kolla in hemsidan här – www.jaktinamibia.se 

Uppdateringar om mer som är på gång kommer att komma upp eftersom. Jag ska försöka bli flitigare här på bloggen med.

Nu i dagarna har jag testat på lite kråkjakt eller snarare lockjakt efter kråka med Nordik Predators två senaste kråklock, Nordik Barrborn basic crow samt Nordik Barrborn Pro Crow .Riktigt trevliga och lätt att använda dessa lockpipor samt man får till ett mycket bra ljud! Jag har varit ute två gånger och lyckats få in kråkor,korp samt kajor vid båda tillfällen. Tyvärr lite för “bra” väder så kråkorna seglade för högt. Mer kråkjakt blir det framöver så en uppdatering kommer.Om din nyfikenhet väcktes så hittar du lockpiporna här – http://jaktwebben.com/lockpipor/tillverkare-varumrken-4/nordik-predator/nordik-barrborn-crow-2-pack/

Kolla den här videon när Roger Barrborn använder lockpiporna. Det ska bli spännande att testa dem mer!

Idag så blir det att åka ner till Småland. Hälsa på pojkvännen samt det kommer att bli en hel del fiske.

Ha det gott så länge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s