Råbockspremiären 2014

16 augusti, en av de bästa dagarna på hela hösten!

Det är en sådan spänning när klockan ringer på tidigt på morgonkvisten och det är dags att ge sig ut till råbocks passet. I år var förväntningarna extra höga då jag hade sett en skaplig skogsbock alldeles i början av augusti. Så väl ute på pass så var redan bockfebern på gång. Skulle man få sin chans på första premiärbocken någonsin i år tro?

Förra året så hade jag en lugn premiär. Jag såg enbart en liten pinnbock på alldeles för långt håll och det var inte heller den bock jag var intresserad av det året. Jag testade att locka efter honom på skoj men självförtroendet att komma på lock det fanns inte.

I år så kände jag mig och mer säker på lockjakt då jag lyckades den 17 augusti förra året. Så väl på pass så började jag att locka med samma lock som gav fint resultat förra året, clausen roe deer call. Efter några timmar av lockande så steg stämningen och bockfebern den kom som ett blixtnedslag! Allt jag kan säga är att det var en otroligt lyckad morgon och den största spänningen slog till när man minst anande, så jakt ska va!

Mer om själva jakten kommer i kommande nummer av tidningen “Min Jakt”  så håll utkik!

bockjakt14

 

DSC_2624

One thought on “Råbockspremiären 2014

  1. Stort grattis!
    Bockjakten har aldrig varit min grej, alla har vi har olika favoritjakter. Vår är ju när vi får släppa taxarna på bl a bockarna 1 okt. Känslan att höra sin hund jobba i skogen är fantastisk. Sedan att någon gång kunna skjuta för dem är ännu en fantastisk känsla.
    Vi har mycket på G med taxarna i höst. Drevprov både här,Norge och Åland. Jag följer ju även valparna i kull 2 som nu ska ut på sina första drevprov i höst.
    Nu har vi ju valpar o de är jättefina. Blivande jaktmaskiner kan man säga 🙂
    Majsan//

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s