Otur

Idag så var jag ute och letade efter ytterligare två stycken brunsthjortar som jag hade lyckats höra igår när det var vindstilla men dessvärre ösregn. Så tänkte i dagens fina väder skulle det passa bra med lite smygjakt med kameran. Men vinden var inte rolig idag, det var en del blåst och vinden bytte ständigt riktning. Så när jag var framme vid ena brunstplatsen så hörde jag inte ett bröl, det här var mitt på dagen så jag vet inte om hjorten hade bestämt sig för en paus eller hade vandrat längre in i skogen. Plötsligt står det en hind på ca 60 meter och blänger på mig. När hon bestämmer sig för att springa vidare ansluter sig ännu en hind med en kalv. Men inget handjur inom synhåll. Typiskt. Andra brunstplatsen hade jag inte lokaliserat men därifrån hördes inte heller bröl, oerhört svårt att höra bröl när det blåser för mycket.

Så när jag kände att det var dags för att ge upp de två hjortarna så gav jag mig i väg till min favorit ( se inlägget “The return of the king”) och hoppades på fotolycka där. Men det gav inte heller någon tur. Otur med hindar som lyckades upptäcka att det inte var ensamma med sin hjort. Skam den som ger sig. Får se om det blir nytt försök imorgon!

Bjuder på några bilder ifrån mina brunstande dovhjortar i hägnet!

Bild

Bild

Bild

2 thoughts on “Otur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s