Skyttedag

I söndags var jag och min far till skyttebanan i Hjortkvarn. Vi lånade banan i ca 2h. Johan Eriksson var snäll och hjälpte oss att komma igång och visade även hur älgbanan fungerade. Vi tog en miniälgfigur som skyttemål och sen stod vi på ca 50 meter,frihand.

Vapen som vi hade med var min browning xbolt 30.06 och en 22a.

Roligt att ha banan för sig själva. Jag sköt mest med våran 22a. Dels billigare att skjuta med den och det är “ärligare” skytte med salongsgeväret då man ser och känner misstagen mycket lättare. 20 skott kostar dessutom lika mycket som 1 studsarpatron.

Bild

Vi hade med skjutkäpp men den använde vi aldrig. Utan jag kände att jag behövde öva främst på snabbt skytte på frihand den här gången. Spännande att testa sig själv genom att försöka få iväg så många skott som möjligt per löp. Intressant att se träffbilden, några av de serier som gick bäst var när jag “stressade” iväg skotten.

Men två timmar var ganska lagom. Jag sköt ca 70-80 skott med 22an och sen två serier med browningen. Dagen efter så kände man sig lite mör i kroppen.  Tips för inköp av billig övningsammo till 22:a är XXL.

Bild

Det var nyttigt att komma iväg och nu framöver så ska vi försöka få ihop skytte med JAQT och sen framförallt komma iväg själva fler gånger. Det var riktigt roligt och ser framemot en härlig jakthöst!

5890

Ni som har tillgång till en skyttebana på nära håll, ta chansen och åka iväg och öva! Dra ihop några jaktkompisar eller varför inte jaktlaget?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s