Jägardagen på Boo 10/8 – 2013

I lördags så var det Jägardag på Boo Egendom. Jag var där med Hallsbergs jaktvårdskrets samt JAQT. Tältet där vi var i hade information om JAQT samt vi tog med en del prylar hemifrån. Det blev skinn ifrån Sydafrika samt dovhjortsskinn som fick pryda borden som underlägg. Sen hade vi också med lite uppstoppade vilt samt även antika jakt- och militärvapen.

BildBild

JAQT tjejer som var på plats ifrån vänster – Anki Berqvist, Mia Lejon & Alexandra Hellström

Det fanns ett par olika utställare på plats. Lars Schepler ifrån Mamima Jakt/ Björkvik säteri var där för trofébedömning och för att prata om viktiga egenskaper för vildsvinshundar. Ett par pampiga kronhjortar ifrån Boo bedömdes bland annat under dagen och flera dovhjortshorn.

Skjutsugna kunde även att passa på att använda sig av skjutsimulatorn som fanns på plats inne i en av de gamla stallarna.

I ett av tälten så kunde man prata med medlemmar ifrån Örebro läns dreverklubb, Örebro läns taxklubb samt Östergötlands/ Närkes Wachtelhundklubb. De hade mycket informationsblad samt hundar med på plats.

BildBildBild

Dagen bjöd på två olika föreläsningar. Den ena om “Modernt viltbruk” på Boo Egendom som tog upp allt ifrån hur jakten samt viltvården sköts på Boo till turism och framtid. Den föreläsningen hölls av yrkesjägarna Per Thelin samt Jacob Gustavsson som är anställda av Boo Egendom AB.

Intresserad av att veta mer om Boo Egendom? Besök gärna deras hemsida eller facebooksida … http://www.booegendom.se/ samt “gilla” deras sida på facebook – https://www.facebook.com/BooEgendomAB?ref=ts&fref=ts

Nytt för i år är Boo Vilt, det är en satsning ifrån Boo Egendom med eget viltkött främst dovhjortskött ifrån egendomen samt viltkryddor och viltglace. Under Jägardagen så kunde man köpa “Booburgare”.

Andra föreläsningen handlade om jakt på Nya Zeeland och hölls av de unga jägarna Robin Carlander samt Johannes Lundqvist. De hade varit till Nya Zeeland på jakt i några månader tidigare i år med några vänner och skjutit minst sagt allt möjligt,allt ifrån Vallabies till Thar. Intressant föreläsning som verkligen gav en bild av jakten i Nya Zeeland. Mycket tips och råd om man är intresserad av att boka en jaktresa dit! Sen var det häftigt att se alla bilder ifrån jakten,finns nog inte så mycket häftigare jaktland när det gäller landskap. Helt sagolikt.

På plats fanns också Polisens/ Jägareförbundets NVR-grupp (viltolyckor) för Örebro län.

BildBildBild

Spännande dag med en hel del folk! Roligt att det blev en liten jaktmässa på nära håll!

Dagen hölls av Boo Egendom, Jägareförbundet Örebro län samt Hallsbergs Jaktvårdskrets.

/ Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s